glamping-met-tieners-tips-with-teenagers

Glamping met tieners

Tieners staan vaak bekend als een moeilijke groep om mee te reizen. Ze zijn te oud voor kinderactiviteiten en te jong om volledig onafhankelijk te zijn. Ze verlangen vaak naar avontuur, maar hebben ook behoefte aan hun eigen ruimte en privacy.

En vergeet vooral de WiFi niet, wat tegenwoordig niet meer weg te denken is als je met een tiener op vakantie gaat. Glamping met tieners biedt de perfecte oplossing voor deze uitdagingen.

Voordelen van glamping met tieners

Comfort

Veel glamping accommodaties zijn uitgerust met comfortabele bedden, privé badkamers en soms zelfs een keuken. Geen gedoe meer met slaapzakken of gedeelde campingdouches.

Privacy

Veel glamping opties bieden aparte slaapgedeeltes, wat ideaal is voor tieners die waarde hechten aan hun privacy.

WiFi

Hoewel het idee van een vakantie zonder internet en telefoon bereik voor ouders aantrekkelijk kan zijn, kan het voor tieners lastig zijn om volledig offline te gaan. Veel glamping aanbieders bieden WiFi, zodat ze verbonden kunnen blijven met vrienden en social media.

Avontuur

Ondanks alle luxe, bevinden glamping accommodaties zich vaak in het hart van de natuur, wat tal van mogelijkheden biedt voor outdoor avonturen zoals wandelen, kajakken, mountainbiken en meer.

Tips voor een succesvolle glamping vakantie met tieners

Betrek ze bij de planning

Laat je tiener meedenken voor een leuke glamping bestemming. Vraag bijvoorbeeld in welke provincie ze graag op vakantie willen of welk soort glamping accommodatie hun het meest aantrekt. Hierdoor voelen ze zich meer betrokken en verheugen ze zich meer over de vakantie.

Kies de juiste locatie

Niet alle glamping locaties zijn gelijk. Sommige zijn meer ‘glam’ dan ‘camping’, terwijl anderen het tegenovergestelde zijn. Ook zijn er campings voor bijzonder overnachten. Zoek naar een locatie die past bij de interesses van je tiener.

Pak slim in

Vergeet niet om essentiële zaken zoals powerbanks, comfortabele kleding, en insectenspray in te pakken. Hoewel glamping luxueuzer is dan traditioneel kamperen, ben je nog steeds in de natuur.

Plan activiteiten, maar laat ruimte voor ontspanning

Tieners houden van avontuur, maar ze waarderen ook relaxtime. Zorg voor een mix van geplande activiteiten en vrije tijd.

glamping-met-tieners-tips-voordelen
Bewaar op Pinterest

Heb jij al zin gekregen in een glamping met tieners?

Geef een reactie