wat-is-glamping

Wat is glamping?

Droom jij ook van een kampeerervaring met alle comfort van thuis? Van luxueus slapen onder de sterren, omringd door de natuur, maar zonder de gebruikelijke ongemakken van traditioneel kamperen? Welkom in de wereld van glamping!

Deze trend heeft de reiswereld stormenderhand veroverd en maakt kamperen leuker en comfortabeler dan ooit tevoren. Maar wat is glamping precies en wat is nou de betekenis? In dit blogartikel duiken we in dit boeiende onderwerp en geven we je een korte uitleg.

wat-is-glamping-betekenis

Wat betekent “glamping” en waar komt het vandaan?

Glamping is een combinatie van de woorden ‘glamoureus’ en ‘camping’. Het concept combineert de charme en het avontuur van kamperen met het comfort en de luxe van een goed hotel.

Lees ook: Voor wie is glamping geschikt?

Glamoureus & Camping: uniek en luxe overnachten

wat-betekent-glamping

Glamping betekent slapen in een volledig ingerichte tent, een boomhut, een omgebouwde schuur, een yurt, een tipi of een andere unieke accommodatie. Bij glamping hoef je niet zelf je tent op te zetten, te worstelen met een luchtbed dat leegloopt of een nacht door te brengen op een harde ondergrond.

Je slaapt op comfortabele bedden, hebt vaak je eigen badkamer met toilet en soms zelfs een eigen keuken.

glamping-betekenis-uitleg-en-voordelen

Nu weet je het antwoord op de vraag: Wat is glamping? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel of lees onze andere blogs over glamping in Nederland of Europa.